nieuws

De binnenbocht pakken onder de Van Brienenoordbrug? 'Dat kan best link worden'

Lekker een stuk varen over de Nieuwe Maas dwars door Rotterdam. Volgens Havenbedrijf Rotterdam gebeurt dit steeds meer en dat is niet geheel zonder risico's. "Heel veel mensen kennen het gevaar niet."
Dat zijn de woorden van watersteward Jochem Bakx die werkzaam is voor de reddingsbrigade uit Dordrecht. Hij is voor dit weekend ingehuurd om recreanten op de Nieuwe Maas preventief te informeren. Bakx noemt een veel voorkomende fout van vaarders. "Bij de Van Brienenoordbrug heb je een bocht die veel wordt afgesneden. Dit kan gevaarlijk zijn. Als hier bijvoorbeeld een binnenvaarder stil ligt, kan dit link worden. Je moet altijd je eigen wal houden."
De waterstewards delen folders uit aan passerende recreanten. De reacties zijn veelal positief, want vaarders erkennen dat de regels niet altijd netjes worden nageleefd. "Je wordt weleens tegemoet gevaren bij een brug terwijl je zelf groen licht hebt," en "onervaren vaarders houden zich niet altijd aan de snelheid of kijken niet achterom," zijn de reacties.
De uitgedeelde folder staat vol met regels over voorrang, bruggen en navigatie. "Met dit soort campagnes maak je hier reclame voor," zegt Bakx.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl