nieuws

Snelheidsduivel scheurt bijna 80 km/u te hard over Vaanweg

© Team Verkeer Politie
De politie heeft dit weekend 115 boetes uitgedeeld op verschillende plekken in Rotterdam. De meeste bekeuringen waren voor te hard rijden: zo haalde een bestuurder op de Vaanweg een snelheid van 129 kilometer per uur terwijl daar 50 is toegestaan. Een ander reed op de Bosdreef 132, terwijl de maximale snelheid 70 kilometer per uur is.
De verkeerscontroles waren niet alleen op de Vaanweg en de Bosdreef, maar ook op de Matlingeweg, Schiekade en Vierhavenstraat. "De absolute uitschieter dit weekend was de Bosdreef... daar waar we de gemeente bijna het verzoek wilden doen om dit uit te roepen tot een officieel circuit", schrijft de politie op sociale media. Zo'n tachtig snelheidsovertreders werden daar op de bon geslingerd. Drie van hen hebben hun rijbewijs moeten inleveren.
Een automobilist op de Vaanweg reed rond terwijl zijn rijbewijs was ingenomen. Ook zijn bekeuringen uitgedeeld voor hardrijders die respectievelijk 106, 115 en 129 kilometer per uur reden op de 50-kilometerweg.
Naast de boetes voor te hard rijden heeft de politie dit weekend ook bekeuringen uitgedeeld voor onverzekerd rondrijden, onveilig vervoeren van kinderen, het rijden zonder rijbewijs of het niet dragen van een autogordel.