nieuws

Burgemeester sluit Club Blu voor twee weken

Beeld van de beschieting
Beeld van de beschieting
Burgemeester Aboutaleb heeft Club Blu per direct voor twee weken gesloten vanwege de beschieting in de nacht van zondag op maandag. Na een gesprek met de eigenaar besluit de Rotterdamse burgemeester verder of de uitgaansgelegenheid weer open mag.
De burgemeester heeft het besluit genomen om de rust in de omgeving te herstellen, meldt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam.
"Snapt de gemeente niet dat geweld op deze manier wordt beloond", vraagt eigenaar Ibrahim Yüce zich af. "Op deze manier worden criminelen alleen maar aangemoedigd om geweld toe te passen. Ik heb met niemand ruzie. Ik ben door niemand bedreigd. Toch moet de zaak dicht."
Lees meer: Herken jij de schutter? Club Blu looft beloning van 35 duizend euro uit na beschieting
De advocaat van Club Blu stuurde de gemeente Rotterdam eerder op de dag een uitnodiging voor een gesprek. Daarin gaf hij ook aan een plan van aanpak te hebben om het geweld een halt toe te roepen.
Het is niet de eerste keer dat Club Blu in Prins Alexander dicht moet. Begin 2018 bleven de deuren zes maanden gesloten na meerdere geweldsincidenten. Nog nooit is iemand veroordeeld voor al die zaken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl