nieuws

Opgelet! Vanaf dinsdag ernstige verkeershinder in Krimpen aan den IJssel

Videostill De Grote Kruising
Videostill De Grote Kruising
Al weken zijn er talloze gele borden te zien in de omgeving van Krimpen aan den IJssel. 'Vanaf 1 september ernstige verkeershinder'. Vanaf dinsdag wordt er flink aan de weg getimmerd vlak voor de Algerabrug en de verwachting is dat dit tot veel vertraging gaat leiden.
Er werd de afgelopen tijd al veel aan het grote kruispunt voor de Algerabrug gewerkt, maar vanaf dinsdag worden er meerdere rijbanen afgesloten. Vooral verkeer vanuit de Krimpenerwaard en vanuit Krimpen aan den IJssel zelf zal hinder ondervinden.
Vanaf de N210 richting de brug is één rijbaan dicht en het vrachtverkeer mag niet over de busbaan. Ook de beide zijstraten van de N210, de Nieuwe Tiendweg en de Industrieweg, moeten het richting de brug met een invoegstrook minder doen.
Tussen het kruispunt en de brug komt een nieuwe wisselstrook en een onderheide busbaan. De werkzaamheden duren tot eind maart 2021. In de andere rijrichting vanuit Capelle naar Krimpen aan den IJssel kan al het verkeer op de normale manier blijven doorrijden.