nieuws

Justitie eist vier jaar cel voor steekpartij Heemraadlaan Spijkenisse

Archief
Archief © MediaTV
Een 19-jarige Spijkenisser, die in februari een plaatsgenoot (17) stak, moet als het aan justitie ligt vier jaar de cel in. De man bewerkte zijn tegenstander op metrostation Heemraadlaan met een mes. De littekens zullen altijd zichtbaar blijven.
Aan de steekpartij ging volgens justitie een ruzie vooraf. Die bewuste avond kwamen de twee elkaar toevallig tegen. De verdachte, die al een flinke slok op had, en het slachtoffer kregen vervolgens woorden. Tijdens de ruzie trok de 19-jarige een mes. Het 17-jarige slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond.
Lees meer: 'Ik mag van mijn dochter 's avonds niet meer alleen over straat lopen
De officier van justitie vindt dat de ernst van de zaak en het feit dat jongeren steeds vaker steekwapens gebruiken redenen zijn om een forse straf te eisen. "Jongeren aarzelen ook niet om steekwapens te gebruiken. Dat moet stoppen”, zei de officier.
Naast de gevangenisstraf wil justitie een contactverbod met het slachtoffer voor de duur van vijf jaar. Daarnaast zou de dader drieduizend euro schadevergoeding moeten betalen.

Preventief fouilleren

De steekpartij was de zoveelste in Spijkenisse en reden voor de gemeente om preventief te gaan fouilleren. Lees meer: Politie gaat preventief fouilleren in Nissewaard