nieuws

Mondkapjesplicht op Hoornbeeck College: 'Af en toe mijn bril omhoog, anders beslaat-ie'

Op de gangen van het Hoornbeeck College in Rotterdam-Zuid zijn de studenten verplicht om een mondkapje te dragen. Binnen het klaslokaal bepaalt de docent of het daar ook moet. Dat is best even wennen. "Ik moet af en toe mijn bril omhoog doen, omdat-ie anders beslaat," zegt Barbara die de opleiding Management Assistent volgt op het Rotterdamse ROC.
Verslaggever Jacco van Giessen is donderdagmorgen op de school om de reacties te peilen. Hij spreekt naast Barbara ook met Lars en Jos. De meningen onder dit drietal lopen uiteen. "Voor mij maakt het niet veel uit. Misschien is het voor iedereen beter," zegt Lars. Hij zit in het tweede jaar van de opleiding Junior Accountmanager.
Aan het gezicht van Jos is af te lezen dat hij iets meer moeite heeft met de mondkapjesplicht. "Als het nodig is, moet het, maar voor mij mag het meteen stoppen."Lees meer: Mondkapjesplicht in gangen Hoornbeeck College, in het lokaal bepaalt de docent
Om 08:30 uur beginnen de lessen op het Hoornbeeck. Op de gangen is te zien dat iedereen zich netjes aan de plicht houdt. Het beeld van allerlei verschillende soorten kapjes doet denken aan een kleurenpalet. "We kunnen beter het zekere voor het onzekere nemen, dus ik snap dat de school deze keuze heeft gemaakt," zegt Barbara.
Als docenten besluiten dat de studenten ook tijdens de les een mondkapje moeten dragen, hebben zij vijftig minuten achtereen hun neus en mond bedekt. "Dit moest op vakantie ook en toen was het geen probleem," zegt Lars. "Ik heb zelf nog nooit zo lang een mondkapje op gehad. We gaan het zien," verzucht Jos.