nieuws

Taxichauffeur op slinkse wijze beroofd

Een catastrofale rit voor een taxichauffeur. Hij wordt beroofd, maar wel op een bijzondere manier. Er is geen sprake van bedreiging of geweld.
Op 20 maart haalt de chauffeur een aantal klanten op bij het Art Hotel in Rotterdam-Zuid. Eén van de klanten rekent af door zijn telefoon tegen die van het mobieltje van de taxichauffeur te houden.
Op dat moment heeft de taxichauffeur zijn bankapp openstaan met betaalgegevens. De transactie mislukt, zodat de klant alsnog contant afrekent.
Nietsvermoedend gaat de chauffeur door met zijn werk. Hij krijgt een SMS van zijn bank dat er gegegevens zijn gewijzigd in bankaccount. Hij slaat er geen acht op. Helaas want er blijkt namelijk 30 duizend euro van zijn rekening te zijn overgeboekt naar drie verschillende rekeningen.
De betaalgegevens zijn vermoedelijk tijdens het mislukte digitale afrekenen, gescand. Gelukkig zijn er beelden van de verdachten. Zij pinnen namelijk van de drie rekeningen geld. Als u weet wie het zijn, neem dan contact op met de politie. En wellicht ten overvloede, pas op voor deze bijzondere vorm van criminaliteit!
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl