nieuws

Nieuwe coronacontainer op de stoep van spoedeisende hulp

Voor de spoedeisende hulp van het Erasmus MC is een container geplaatst waar patiënten gescreend worden op corona. Bij een nieuwe coronagolf moeten alle patiënten eerst langs deze controlepost. Het ziekenhuis wil hier op tijd klaar voor zijn.
De 'triage unit' wordt deze week getest en is daarna klaar voor gebruik tijdens een nieuwe coronapiek. In de container moeten patiënten zeven vragen over coronaverschijnselen beantwoorden. Als een patiënt corona heeft, wordt hij of zij gescheiden van de reguliere patiënten.
Het liefst blijft de tweede coronagolf weg, benadrukt manager spoed eisende hulp Hans van Schendel. "Maar als het zo ver is, zijn wij er klaar voor. We zijn nu ruim op tijd om proef te draaien en de kinderziektes eruit te halen." Hij is blij dat de container er nu al staat zodat het ziekenhuis zich goed kan voorbereiden.
Tijdens de eerste coronagolf stond er een triage tent voor het Erasmus MC. Deze tent had geen verwarming. Deze triage container heeft airco en afscheiden kamers. "We hebben geleerd van de vorige piek."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl