nieuws

Teststraat Hoeksche Waard komt bij recreatieoord Binnenmaas

De coronateststraat in Gorinchem
De coronateststraat in Gorinchem © Rijnmond
De locatie van de teststraat voor het coronavirus in de Hoeksche Waard is bekendgemaakt. Vanaf woensdagochtend 9 september kunnen mensen getest worden op het virus bij recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland.
De GGD merkte dat de reisafstand naar de verschillende omliggende testlocaties in de regio Zuid-Holland Zuid voor sommige mensen een belemmering vormde. Daarom wordt woensdag de teststraat geopend. "Ik ben erg blij dat we dit goede nieuws kunnen delen", laat wethouder Joanne Blaak–van de Lagemaat weten.

Snel laten testen

"Het is ontzettend belangrijk dat mensen die (milde) klachten hebben, zich zo snel mogelijk kunnen laten testen. Het helpt als je dan het eiland niet meer af hoeft."Lees meer: Veel problemen met testcapaciteit laboratoria, maar niet in Zuid-Holland Zuid
De teststraat is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 12:00 uur. Voor een test moet van te voren een afspraak gemaakt worden.
Bezoekers van het recreatiegebied Binnenmaas komen niet in aanraking met de mensen die voor de teststraat komen: de teststraat is namelijk op een afgezet gedeelte van het terrein opgebouwd.