nieuws

Nog eens twee medewerkers en twee cliënten besmet bij verzorgingshuis Rembrandt

Er zijn nog eens twee medewerkers en twee cliënten van de revalidatieafdeling van verzorgingshuis Rembrandt in Oud-Beijerland besmet geraakt met het coronavirus. Het aantal besmettingen kan nog verder oplopen.
Al het personeel en alle cliënten hebben vrijdag een coronatest gedaan. De uitslagen van die testen werden vrijdag en zaterdag verwacht. Zaterdag moet ook nog een deel van de uitslagen binnenkomen. Om hoeveel testen het in totaal gaat is niet duidelijk. Lees meer: Tien medewerkers verzorgingshuis Oud-Beijerland besmet met coronavirus
De toename in het aantal besmettingen en de mogelijke besmettingen die zaterdag nog bekend worden, hebben Rembrandt doen besluiten tot geïsoleerde verpleging. De cliënten op de revalidatieafdeling krijgen zogenoemde cohortverpleging; zorg van een vast team dat extra hygiënemaatregelen toepast. "Daarmee zorgen we ervoor dat onze cliënten en medewerkers zo min mogelijk risico lopen op een coronabesmetting", laat het Rembrandt weten.

Geen bezoek

De cliënten die nu op de revalidatieafdeling liggen, mogen voorlopig geen bezoek ontvangen. Hoelang dat zo blijft is niet bekend, volgende week wordt er opnieuw naar de situatie gekeken.
Overige cliënten van Rembrandt mogen maar één bezoeker krijgen, die moet een mondmasker dragen.
Lees meer: Leiding verzorgingshuis Rembrandt: 'Ik verwacht nog meer besmettingen'
Bestuursvoorzitter van Zorgwaard, waar Rembrandt onder valt, zei vrijdagmorgen al te verwachten dat er nog meer besmettingen bij zouden komen. "Uit de testen van gisteren kwam een aantal besmettingen naar voren. Ik ga ervan uit dat er bij de testen van vandaag nog wel meer positieve uitslagen zullen zitten. Ik denk vooral bij de medewerkers, daar zijn er toch meer van, maar misschien ook nog wel cliënten."