nieuws

De haven komt naar je toe op Digital Port Day

Digital Port Day is het alternatief voor de afgelaste Wereldhavendagen
Digital Port Day is het alternatief voor de afgelaste Wereldhavendagen
De Rotterdamse haven kun je zaterdag bij je in huis halen tijdens Digital Port Day. De Wereldhavendagen gaan vanwege het coronavirus door in aangepaste vorm, onder de naam Port Stories 2020. Zelf kun je deze zaterdag in je luie stoel blijven zitten, want al het moois van de haven wordt naar je toegebracht.
Het mag inmiddels bekend zijn: door de coronamaatregelen zijn ook de Wereldhavendagen afgelast. Als vervanger biedt de organisatie dit weekend een online programma aan, waarin de haven centraal staat.
Tijdens Digital Port Day krijg je vanaf 10:00 uur via de website van de Wereldhavendagen, social media en bij diverse mediapartners waaronder Rijnmond en Open Rotterdam met foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven.
Daarbij worden twee wel heel bijzondere digitale gidsen ingezet. Drones Amy en Djimmy vliegen door de haven en laten de kijkers vanuit huis meegenieten.
Lees meer: Basisschoolkinderen maken kennis met bijzondere dronegidsen in de Rotterdamse haven
Radio Rijnmond staat zaterdag van 14:00 uur tot 17:00 uur in het teken van Digital Port Day en Port Stories 2020. Presentator Ronald van der Geer en studenten van Hogeschool InHolland nemen je mee door de haven aan de hand van interviews en reportages.

Maritiem Festival

Ook een ander onderdeel van de Wereldhavendagen, het Maritiem Festival bij het Maritiem Museum Rotterdam, is vanwege het coronavirus in een ander jasje gestoken. Op de gevel van het museum is sinds begin deze maand de fototentoonstelling In Beeld te zien, met de mooiste beelden van 42 edities Wereldhavendagen. Met QR-codes kunnen video's hierover worden afgespeeld.
Op het festival zelf staat plastic soep centraal. Zo komt WasteShark langs, een drone die wereldwijd plastic uit de havens haalt. Stichting Plastic Whale is van de partij met sloepen van opgevist plastic en ‘plastic soep surfer’ Merijn Tinga komt op zijn sup-board van plastic afval. Verder gaan kinderen aan de slag met restmaterialen om gerecyclede scheepjes te maken.
Lees meer: Maritiem Festival legt in aangepaste vorm de focus op plastic