nieuws

Minister bekijkt verzoek kwijtschelden coronaboetes van taartjeseters

Archieffoto
Archieffoto
Het ministerie van Veiligheid en Justitie bekijkt het verzoek om kwijtschelding van de coronaboetes van de Schiedamse Lou en Taco. Zij kregen in mei een boete en een strafblad voor samenscholing toen de noodverordening van kracht was.
Donderdag werd bekend gemaakt dat de Tweede Kamer niet wil dat Nederlanders die een boete krijgen voor het overtreden van de coronaregels ook een strafblad krijgen. De vraag die toen rees was hoe dat uitpakt voor Lou en Taco.Lees meer: Taarteters op puntje van hun stoel: toch geen strafblad voor overtreden coronaregel?
De advocaat van Lou, Taco en hun (schoon)ouders stuurde vorige week een brief aan de minister. Hij stelt hierin onder andere dat de boetes 'niet uit te leggen en te rechtvaardigen' zijn, mede aangezien de regels ook niet werden gehandhaafd op het huwelijksfeest van Minister Ferd Grapperhaus. Voor zover bekend is het de eerste keer dat naar een verzoek om kwijtschelding wordt gekeken sinds dit huwelijksfeest.
Advocaat Frank van Ardenne vraagt om een generaal pardon voor iedereen die beboet is om het overtreden van coronaregels en het herzien of seponeren van deze zaken.