nieuws

Aantal coronabesmettingen bij verzorgingshuis Rembrandt loopt op naar 29

Vijftien medewerkers en veertien cliënten van verzorgingshuis Rembrandt in Oud-Beijerland zijn positief getest op het coronavirus. Daarmee is het aantal besmettingen opgelopen tot 29. Het virus werd voor het eerst geconstateerd op de revalidatie-afdeling van het verzorgingshuis.
Vrijdag bleek al dat tien medewerkers en twee cliënten besmet waren met het virus. Hierop werden meer bewoners en werknemers van de revalidatieafdeling getest. Een van de cliënten ligt in het ziekenhuis. Lees meer: Tien medewerkers verzorgingshuis Oud-Beijerland besmet met coronavirus
Nico de Pijper, de bestuurder van Zorgwaard waaronder het Rembrandt valt, laat weten het stijgend aantal besmettingen heftig te vinden. "Een team van vaste medewerkers verpleegt de besmette cliënten. Zij mogen ook geen bezoek meer ontvangen. Op die manier proberen we het risico op verspreiding zo veel mogelijk te beperken."

33 bewoners op revalidatie-afdeling

Alle drieëndertig bewoners van de revalidatie-afdeling zijn getest. Ook werden werknemers van betrokken afdelingen getest. "Alle andere testen zijn tot nu toe negatief. Wij denken dat dit de kern is en verwachten niet dat het virus zich al veel verder heeft kunnen verspreiden."
Op dit moment wordt onderzocht hoe het virus de zorginstelling binnen is gekomen. Overige cliënten van het verzorgingshuis worden voorlopig niet getest. Dat gebeurt pas al iemand op een andere afdeling klachten krijgt.