nieuws

Echt voor Barendrecht: wethouder moet advocaatkosten zelf betalen

Oppositiepartij Echt voor Barendrecht vindt dat wethouder Roopram zelf moet opdraaien voor de advocaatkosten die zij heeft gemaakt in een conflict met het AD. Het gaat om 2360 euro.
Roopram, PvdA-wethouder van Volksgezondheid, raakte in de clinch met het AD over een horecabezoek waarop zij de coronaregels zou hebben overtreden. Ze stuurde direct een advocaat op de krant af en eiste een rectificatie. Die kwam er niet. Wel volgde een rekening van de raadsman van ruim 2300 euro.
Tot grote ergernis van Echt voor Barendrecht (EVB) wil het college nu deze rekening voor Roopram betalen. EVB-raadslid Dirk Vermaat: "Privégevechten met de media behoren privé betaald te worden. Wethouders hebben een salaris van ruim 90 duizend bruto en daar bovenop een onkostenvergoeding van ruim 4 duizend netto per jaar. Meer dan voldoende om een incidentele kostenpost van 2360 euro te betalen. De gemeenschap hiervoor laten opdraaien is ongepast."
Overigens is het overtreden van de coronaregels door Roopram nooit vastgesteld. Een onderzoek in opdracht van de gemeente Barendrecht leidde niet tot duidelijkheid.
Wethouder Roopram deed ooit mee aan de Miss Universe-verkiezing. Zes jaar geleden was er commotie in Barendrecht, omdat verkiezingsposters met haar afbeelding werden gestolen.
Lees meer: PvdA Barendrecht meldt diefstal posters met ex-Miss