nieuws

Verkeersoverlast door winterse weer

ROTTERDAM - Het verkeer heeft veel last van het winterse weer. Door een omgevallen tankauto op het Hellegatsplein moest maandag de verbindingsweg in de richting Zierikzee worden afgesloten. Er ontstond een lange en langdurige file op de A29.
Om 19.15 uur stond de wagen weer overeind, maar reparaties aan het wegdek maakten dat het verkeer nog langer moest wachten.
Doordat de filedetectie in het wegdek op dat traject beperkt is, ontstond ten onrechte de indruk dat de file al was verdwenen. Pas aan het einde van de avond loste de file op.
Ook op de A12 tussen Den Haag en Gouda liep het in de avondspits vast door de gladheid, terwijl er niet gestrooid kon worden wegens de file. In Rotterdam deden zich zich volgens de politie maandag 25 aanrijdingen voor, waarvan vier met letsel.
Dinsdag begonnen problemen de fileproblemen al vroeg. Onder meer op de A15 tussen Gorinchem en Rotterdam is het glad; daar waren diverse ongelukken.
Tekorten aan strooizout
De verwachting is dat het winterweer nog enkele dagen aanhoudt. Rijkswaterstaat heeft nog voldoende strooizout om de gladheid op de snelwegen te kunnen bestrijden.
Anders ligt dat bij veel gemeenten. In deze regio hebben Brielle, Albrandswaard, Schiedam, Westvoorne en Capelle aan den IJssel laten weten dat ze het zuinig aan gaan doen met de laatste zoutvoorraad.