nieuws

Gedenksteen familiedrama Dordrecht onthuld: 'Ik begrijp er nog altijd niets van'

In Dordrecht is woensdagmiddag een gedenksteen onthuld voor de slachtoffers van het gezinsdrama in de wijk Sterrenburg. Een 35-jarige politieagent doodde een jaar geleden zijn vrouw en twee dochters met zijn dienstwapen. Hij maakte ook een einde aan zijn eigen leven.
De bijeenkomst werd bezocht door zo'n honderd mensen. In het Oostkilpark waren veel voormalige klasgenoten en sportvrienden van de dochters Nicolle (12) en Naiomy (8) bij elkaar om herinneringen op te halen.
"Het is geen makkelijke tijd geweest voor jullie", sprak moeder en oma Margarita Gressman. "Het verlies van jullie klasgenootje, vriendinnetje en alles wat er rondom corona is gebeurd, hebben het schooljaar heel zwaar gemaakt."
"Toch hebben jullie goed je best gedaan op school", vervolgt ze. "Ik ben trots op jullie en ik weet zeker dat Nicolle en Naiomy ook blij zijn, vanuit hun veilige plekje."
Burgemeester Kolff refereerde aan de vele vragen die nog steeds leven. "We zijn vier stadsgenoten kwijt en er zijn alleen maar verliezers. Op veel vragen zijn nog steeds geen antwoord. Op veel vragen zullen we ook nooit een antwoord krijgen."
Lees meer: Condoleance voor slachtoffers gezinsdrama Dordrecht: 'Het valt nog steeds niet te bevatten'
"Je voelt het onbegrip. Waarom? Waarom is dit gebeurd. Je weet het niet", zei een buurtbewoner na afloop. "Ik heb die man altijd gezien als een rustig persoon, ik begrijp er niets van", zei een vriendin van moeder Maryori.
Na de onthulling werd een besloten herdenkingsbijeenkomst gehouden in de Ontmoetingskerk.
De herdenkingssteen heeft een tekst van de Dordtse dichter Jan Eijkelboom: 't is het moment dat blijft. De eeuwigheid is wat vergaat.