nieuws

Gluren naar erotische privé-kiekjes in de Kunsthal: 'ik blijf hier tot op hoge leeftijd naar kijken'

Vrouwen die erotisch in bad, op de bank of het vloerkleed poseren voor de camera van hun man. Dat soort intieme foto's, hangen nu open en bloot in de Kunsthal. De kiekjes komen uit de collectie van de Rotterdamse verzamelaar en journalist Wim de Jong. "De foto's zijn aandoenlijk en onbeholpen maar dat is ook de charme!"
Wim maakte zelf ook graag foto's van zijn vrouw maar die was het poseren op een gegeven moment wel beu. Maar de liefde voor dit soort foto's bleef en daarom is de Rotterdammer begonnen met zijn verzameling erotische foto's uit vervlogen tijden.
Van de voormalige DDR, Oekraïne tot Amerika: de privé-kiekjes komen overal vandaan. "De foto's zijn niet artistiek of bedoeld om er geld mee te verdienen. Je ziet dat zowel de man als de vrouw er plezier aan hebben beleefd."
Een van zijn favoriete modellen is een Duitse vrouw. Ze is te zien als jonge vrouw tot dame van middelbare leeftijd. "Ze blijft even enthousiast op alle foto's en dat ontroert mij verschrikkelijk! Van zo'n vrouw droomt iedere man toch wel", lacht de Jong.
De vrouwen op de foto's poseren allemaal op een andere manier. Met of zonder kleren en op allerlei verschillende plekken. Van een striptease tot naturistische vakantiefoto's. De Jong krijgt geen genoeg van de kiekjes. "Ik denk dat ik tot op hoge leeftijd naar de foto's blijf kijken!"
De tentoonstelling is vanaf deze zaterdag te bekijken in de Kunsthal.