nieuws

Medewerkers APM Terminals leggen werk korte tijd neer

APM
APM
Medewerkers van APM Terminals Rotterdam hebben in de nacht van donderdag op vrijdag en vrijdagochtend een korte werkonderbreking gehouden. Ze vinden dat het veel te lang duurt voordat er meer duidelijk is over de verkoop van de terminal aan Hutchinson, de eigenaar van de ECT.
De directie erkent dat de verkoop langer duurt dan verwacht. Dat zou te maken hebben met 'de complexiteit van het proces' en met extra punten die de ondernemingsraad heeft ingebracht. "Dat kost tijd, maar dat hoort bij het normale proces", zegt woordvoerder Jan Driessen van APM. De directie verwacht dat de verkoop aan het einde van dit jaar kan worden afgerond. Het personeel wordt gevraagd om begrip.
Het is niet de eerste keer dat er onrust is bij APM Terminals Rotterdam. Het personeel heeft eerder langzaamaanacties gehouden om goede regelingen af te dwingen bij de verkoop van de terminal.Lees meer: Terminal APM paar uur gesloten door onaangekondigde staking
De directie van APM Terminals heeft het personeel van de vestiging op Maasvlakte 1 gewaarschuwd voor de gevolgen van de onrust. Werkonderbrekingen kunnen klanten gaan kosten, zo heeft het bedrijf laten weten in een verklaring.