nieuws

Restaurant 't Waaltje in Heerjansdam twee weken dicht vanwege coronabesmettingen

Restaurant 't Waaltje
Restaurant 't Waaltje
De Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid heeft restaurant 't Waaltje in Heerjansdam voor twee weken gesloten. Dat heeft te maken met een aantal coronabesmettingen die aan het restaurant zijn gelinkt.
Sinds eind augustus hebben zestien mensen die besmet bleken met het coronavirus een relatie met het restaurant aangegeven. Het gaat om vier gasten en negen medewerkers. Van drie personen is de relatie met het restaurant nog niet bekend.
Voorzitter Wouter Kolff van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zegt dat het belang van de gezondheid van de inwoners van de regio voorop staat. "Ik vind het dan ook essentieel dat bij een toenemend aantal besmettingen in een potentiële brandhaard direct actie wordt ondernomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen", zegt Kolff.
Hij zegt heel goed te begrijpen dat een horecaondernemer zijn omzet hard nodig heeft, maar dit mag volgens hem nooit ten koste gaan van de volksgezondheid.

'Zeer onverwacht'

De eigenaar van het restaurant wil zaterdag bij Rijnmond niet reageren, maar laat op de website van het restaurant weten dat de beslissing 'zeer onverwacht' kwam, ondanks de 'goede samenwerking' met de GGD. "We gaan er vanuit dat de instanties de juiste beslissingen nemen."
Volgens het statement van het restaurant zijn er nooit medewerkers met coronaklachten aan het werk geweest.