Feyenoord Onder 18 verliest miniklassieker met ruime cijfers

Feyenoord Onder 18 heeft zaterdag in de miniklassieker met ruime cijfers verloren van Ajax Onder 18 (2-6). Het jeugdteam van de Rotterdammers, geleid door Melvin Boel, werd op Varkenoord met name in de beginfase helemaal weggespeeld door de Amsterdammers.
Na ruim tien minuten leek de wedstrijd al gespeeld, want Feyenoord-keeper Devin Remie had toen al drie keer de bal uit het net moeten vissen. Nadat Jaymillio Pinas uit een corner de 0-1 had gemaakt voor de ploeg van trainer John Heitinga, scoorden ook Christian Rasmussen en Kristian Hlynsson namens de Amsterdammers.
Aanvoerder van Feyenoord O18 Siloh 't Zand deed nog wat terug voor de Rotterdammers met een benutte strafschop, maar twee minuten later maakte Ajax al de 1-4.
In de tweede helft maakte Pinas met zijn tweede van de middag de 1-5. Nadat Ilyas El Moussaoui scoorde voor de Rotterdammers, liep Ajax O18 verder uit door een doelpunt van Olivier Aertssen.
Basisopstelling Feyenoord: Remie, Candelaria, Baars, Zouan, Van der Veldt, Hartjes, Benita, Kleijn, El Moussaoui, 't Zand, Felicia.
Scoreverloop:
2' Pinas 0-1
6' Rasmussen 0-2
13' Hlynsson 0-3
27' 't Zand 1-3
30' Hillen 1-4
58' Pinas 1-5
71' El Moussaoui 2-5
75' Aertssen 2-6