nieuws

Wielrenster Demi Vollering wordt ploeggenoot Chantal Blaak

Wielrenster Demi Vollering
Wielrenster Demi Vollering
Wielrenster Demi Vollering uit Berkel en Rodenrijs verkast naar het team SD Worx. Vollering heeft voor twee jaar getekend en rijdt nog tot het einde van het jaar voor Parkhotel Valkenburg.
Bij SD Worx, het huidige Boels, wordt de 23-jarige Vollering ploeggenoot van onder andere de Rotterdamse Chantal Blaak. Vollering werd eerder dit jaar derde in La Course en haalde onder andere in de Amstel Gold Race de top tien.
Bij het team van SD Worx zit ook Anna van der Breggen, voormalig winnaar van de ronde van Vlaanderen, het WK op de weg en de Amstel Gold Race. Van der Breggen en Blaak zullen na volgend seizoen allebei ploegleidster worden. "Dat zij bij de ploeg blijven was voor mij één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor SD Worx", geeft Vollering aan. "Ik kan zo ontzettend veel van die twee leren, vooral op het gebied van koersinzicht."
Vollering kan niet wachten om aan de slag te gaan bij haar nieuwe ploeg. "Ik heb veel zin in de voorjaarsevenementen", zegt de wielrenster. "En dan vooral in de Giro Rosa, want die ligt me wel goed." Vollering behaalde in 2019 een dertiende plaats bij dat wielerevenement in Italië.