nieuws

Lagere straf dan geëist voor steekpartij bij metro Spijkenisse

© MediaTV
Een 19-jarige Spijkenisser, die in februari een plaatsgenoot (17) stak, moet 16 maanden de cel in. Dat heeft de rechter in Rotterdam dinsdag bepaald. Dat is minder dan de vier jaar cel die justitie had geëist.
De man bewerkte zijn tegenstander op metrostation Heemraadlaan met een mes. Het slachtoffer en de veroordeelde hadden al langere tijd ruzie met elkaar.
Op 15 februari kwamen het slachtoffer en de veroordeelde elkaar toevallig tegen. De twee kregen bij het metrostation opnieuw ruzie. Daarbij trok de 19-jarige een mes. Het 17-jarige slachtoffer raakte zwaargewond.
De 19-jarige man uit Spijkenisse was eerder al een keer veroordeeld na een steekpartij. In beide gevallen had hij gedronken.

Lagere straf

De officier van justitie vond dat de ernst van de zaak en het feit dat jongeren steeds vaker steekwapens gebruiken redenen zijn om een forse straf te eisen.
Lees meer: Justitie eist vier jaar cel voor steekpartij Heemraadlaan Spijkenisse
De rechter houdt er rekening mee dat de veroordeelde nog maar net meerderjarig is. Ook speelt mee dat de dader en het slachtoffer al langere tijd ruzie hadden met elkaar en dat hij meewerkte tijdens het onderzoek en de rechtszaak. Ook krijgt de veroordeelde een contactverbod met het slachtoffer.
De steekpartij was de zoveelste in Spijkenisse en reden voor de gemeente om preventief te gaan fouilleren.
Lees meer: Politie gaat preventief fouilleren in Nissewaard