Rotterdamse raad: worden prestaties Trevvel beter?

Diverse oppositiepartijen in de Rotterdamse gemeenteraad vragen zich af of Trevvel wel voldoende verbeteringen maakt om het aantal klachten van gebruikers te laten afnemen. Dat bleek bij de bespreking van het rapport van de Rotterdamse ombudsman over de klachten over het vervoersbedrijf.

Enkele maanden geleden opende de ombudsman een onafhankelijk meldpunt voor ervaringen met het Rotterdamse doelgroepenvervoer. Er kwamen 300 meldingen binnen. Niet alle meldingen waren negatief, maar het kan in ieder geval stukken beter, constateerde Ombudsman Anne Mieke Zwaneveld

Gebruikers mochten rapportcijfers geven aan het bedrijf. Trevvel kreeg een gemiddelde van 5,1. Vooral op het vlak van 'op tijd zijn' en 'communicatie over vertraging' scoorde het bedrijf een dikke onvoldoende. Ook vonden de klagers dat het bedrijf telefonisch slecht bereikbaar.

Trevvel zei zich grotendeels te kunnen vinden in de aanbevelingen. Sommige kritiekpunten zijn inmiddels aangepast, liet het bedrijf weten. Het bedrijf zet wel als kanttekening bij het onderzoek dat er 143 rapportcijfers zijn uitgedeeld. Dat komt neer op minder dan een half procent van de klanten. 

Nieuwe klachten

De Ombudsman zei donderdag tegen de raadsleden dat er een tijdje geen klachten zijn binnen gekomen. Dat zou kunnen komen doordat er weinig ritten waren door de corona-uitbraak, maar nu komen bij haar weer wel klachten binnen.

Verbeteringen?

De gemeenteraadsleden wilden van wethouder De Langen weten hoe het nu gaat met de resultaten van Trevvel. De officiële cijfers komen in november, maar toch gaf wethouder Sven de Langen een inschatting.  De Langen: "Op een aantal plekken worden verbeteringen gezien en op een aantal andere plekken nog niet." 

De wethouder zei nog niet positief te zijn, maar ook niet volledig negatief.

De raadsleden zijn verdeeld over wat ze ervan vinden. De fracties van SP, 50Plus, Denk en Leefbaar Rotterdam geloven niet meer zo snel in verbeteringen.

D66 zegt wel verbeteringen te hebben gezien, maar vindt dat eerst nog andere onderzoeken moeten worden afgewacht en dat die dan tegelijkertijd besproken moeten worden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Trevvel
Deel dit artikel: