nieuws

Bizarre samenloop in Roeselare zorgt voor voortijdig einde trainersavontuur Dennis de Nooijer

Dennis de Nooijer tijdens zijn presentatie bij Roeselare
Dennis de Nooijer tijdens zijn presentatie bij Roeselare
De Belgische club KSV Roeselare is failliet en dus zit oud-Spartaan Dennis de Nooijer plotsklaps zonder club. Volgens Omroep Zeeland komt het faillissement door een bizarre opeenstapeling van een flinke schuld, valse beloften over geld, vage contracten en een zedenzaak.
Roeselare was eind vorig seizoen eigenlijk al failliet en ging van een profcompetitie naar het hoogste amateurniveau. De club behield wel de proflicentie. Roeselare dacht wel nieuwe investeerders te kunnen vinden, vooral omdat directeur Diederik Degryse vol bleef houden dat er geld binnenkwam. Dat bleek uiteindelijk een luchtkasteel te zijn.

Zedenzaak tegen de sportief directeur

Bovenop de financiële problemen kwam ook nog eens een zedenzaak tegen de sportief directeur. ''Hij bood contracten aan in ruil voor seksuele handelingen. Dan kwamen er jongens naar ons toe en die zeiden dat ze mee mochten trainen. Maar wij wisten van niks,'' vertelt De Nooijer aan Omroep Zeeland.
Gelukkig voor De Nooijer is er een fonds dat spelers en trainers uitbetaalt als een club failliet gaat. Maar een nieuwe baan lijkt er niet snel in te zitten voor de Zeeuw.