nieuws

'Er moet de komende twaalf maanden nog flink wat gebeuren aan Feyenoord City'

Mark Koevermans
Mark Koevermans
Feyenoord heeft bevestigd dat het doorgaat met de ontwikkeling van een nieuw stadion. Nog deze week start het projectbureau Feyenoord City met het maken van het Technisch Ontwerp.
Dit is niet hetzelfde als een definitieve 'ja' op Feyenoord City. Daarvoor zijn er nog altijd teveel onzekerheden, wat woensdag al te lezen was bij Rijnmond.
Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, zegt op de website van de club: "De weg is nog lang en we zijn er zeker nog niet. Maar de afgelopen maanden zijn wel goede stappen gezet, die de club en het stadion het vertrouwen geven dat we – hand in hand met veel supporters, de gemeente en andere stakeholders – het nieuwe stadion voor elkaar kunnen krijgen. Dit ondanks de huidige zeer moeilijke corona-periode. Want ook voor dit toch al zeer complexe dossier geldt dat Covid-19 de zaken er natuurlijk niet gemakkelijker op heeft gemaakt."

Drie speerpunten voordat het stadion er echt komt

"Behalve dat het Technisch Ontwerp wordt gemaakt, moet er de komende twaalf maanden nog flink wat gebeuren," vervolgt Koevermans. "Dit geldt voor de bouwkosten, de financiering en de business case, waar we natuurlijk ook de mogelijke permanente Covid-19 effecten zo goed mogelijk in willen verwerken."
In het najaar van 2021 gaan de directies en Raden van Commissarissen van club en stadion hun definitieve investeringsbeslissing nemen. Koevermans: "Club en Stadion zijn blij met het ontwerp van het nieuwe stadion. Het ziet er prachtig uit. Op basis van de verdiepingsslagen die we continu maken en de inzichten die dat oplevert, hebben we het gevoel dat het nieuwe stadion haalbaar is en een significante bijdrage kan leveren aan de gewenste groei van de voetbalbegroting van Feyenoord en de ontwikkeling van de club als geheel."
De verwachting is dat Koevermans later deze donderdag toelichting geeft op de stand van zaken rondom Feyenoord City. Het slaan van de eerste paal voor het nieuwe stadion staat nog altijd gepland voor het voorjaar van 2022. Het nieuwe stadion zal in dat geval in 2025 openen.