nieuws

Handlanger bevrijdt winkeldievegge

UPDATE: In deze zaak goed nieuws: De vrouwelijke verdachte is inmiddels aangehouden. Zij is een 35 jarige Rotterdamse. De identiteit van de mannelijke verdachte is ook bij de politie bekend. Bedankt voor het meedenken!
Een brutale bevrijding van een in winkelcentrum Zuidplein betrapte dievegge. Doordat een handlanger de deur van de kantoorruimte van de winkel forceert, kan de vrouw vluchten. Kort daarna geeft de man een achtervolgende beveiliger een keiharde vuistslag.
Op vrijdag 17 juni omstreeks 17.40 uur ziet een medewerkster van ICI Paris XL op een monitor dat een vrouw een fles parfum steelt. Als de dievegge de winkel verlaat, wordt ze aangehouden en naar het kantoortje gebracht. Ondertussen belt en appt de vrouw met iemand.
Vervolgens is op de camerabeelden te zien dat een man ICI Paris XL binnenloopt. Als hij de deur naar het kantoor heeft gevonden, is het feit dat deze dichtzit voor hem geen belemmering om de vrouw te bevrijden. Nadat hij de deur met geweld heeft geopend, rent het tweetal richting metrostation, achtervolgt door twee beveiligers.
In de metrostationshal van Zuidplein draait de handlanger zich razendsnel om en geeft hij één van de beveiligers een klap. Hij valt op de grond en de daders ontkomen. Ze vluchten richting Boerhavestraat. De beelden spreken voor zich. Wie herkent de man en de vrouw?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.