Monument onthuld voor laatste WOII-'bom' op Rotterdam

Het pleintje op de kruising van de Treubstraat, Kerdijkstraat en de Groen van Prinstererstraat in de Rotterdamse wijk Bergpolder is verrijkt met een monument. Ter herinnering aan de 34 slachtoffers die hier aan het eind van de Tweede Wereldoorlog vielen door de inslag van een Duits V-wapen, vond vrijdagochtend een ceremonie en onthulling plaats.

In de vroege ochtend van 18 maart 1945, twee maanden voor de bevrijding van Rotterdam, is het plotseling grote paniek in de volksbuurt in Rotterdam-Noord. Het Duitse wapen komt neer op huizen in de Treubstraat en Kerdijkstraat en richt een enorme ravage aan, die ook nog eens tientallen levens kost. Na 75 jaar is er een monument voor deze tragische gebeurtenis, die tot een paar jaar geleden nauwelijks is herdacht.

Het monument op het pleintje bij de Kerdijkstraat, Treubstraat en Groen van Prinsterenstraat zou op 18 maart jongstleden onthuld worden, maar een paar dagen voor de onthulling gaan de coronamaatregelen in en moet het kunstwerk dat al klaar staat ingepakt blijven.

Kijk hier de live-uitzending van de herdenking met onthulling terug:

Deel dit artikel: