nieuws

In hoger beroep 14 jaar cel geëist voor in brand steken vrouw in Rotterdam

De brand destijds in de flat aan de Favrestraat
De brand destijds in de flat aan de Favrestraat © MediaTV
Tegen een man uit Nieuwerkerk aan den IJssel, die wordt verdacht van het in brand steken van een vrouw in 2016 in een flatwoning in de Favrestraat in Rotterdam, wordt een gevangenisstraf geëist van veertien jaar. Dat eist het OM in een hoger beroep.
De 39-jarige man wordt een poging tot doodslag en het opzettelijk brand stichten met gevaar voor flatbewoners en hun woningen ten laste gelegd. Justitie zegt dat de verdachte bij zijn aanhouding verbrande haartjes op zijn handen had.
Er wordt naast een gevangenisstraf ook een straat- en contactverbod geëist en de man moet een schadevergoeding van 228.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Kunstmatig in slaap gehouden

De Rotterdamse raakte vier jaar geleden zwaar gewond. Zij overleefde de brand doordat buren haar hoorden gillen. Ze werd enkele weken kunstmatig in slaap gehouden. Ook verloor zij haar twee honden en brandde haar woning af.Lees meer: Getuige brand Favrestraat: 'Ik hoorde gegil en ben gaan helpen
Eind 2017 veroordeelde de rechtbank in Rotterdam de 39-jarige man al tot een gevangenisstraf van veertien jaar. De verdachte ging in hoger beroep. Hij ontkent de vrouw in brand te hebben gestoken en herinnert zich niets meer van die dag.
Over twee weken doet het gerechtshof uitspraak.