nieuws

In dit Gorkumse theater zit je coronaproof op kringloopmeubels: 'Ik word hier blij van!'

De theaterstoelen zijn verwijderd en vervangen door antieke bankstellen en stoelen. Theater de Nieuwe Doelen in Gorinchem heeft een bijzondere metamorfose ondergaan."Op deze manier passen er meer mensen coronaproof in de zaal én kijken de toneelspelers niet naar een zaal met afzetlinten en lege stoelen." De eerste voorstellingen zijn inmiddels een feit: "Iedereen heeft weer een grote grijns op z'n gezicht!"
Een theaterbezoek in Gorinchem lijkt wel op een bezoek aan de kringloop. Je jas hang je op op een oude kapstok en je zit op meubelstukken, die misschien wel van je buurman zijn geweest. En als je de meubels leuk vindt, kun je ze nog kopen ook. Ze komen allemaal van de Kringloopcentrum Gorinchem en vintagewinkel de Gezel.
Gemma Biesheuvel van stichting Pandemonium probeert alles in goede banen te leiden. "Je voelt dat 't werkt. Ik word hier heel blij van en krijg er weer energie van!"
De Gorkumse kringloopmeubels en zorgen voor een gevulde zaal, ondanks dat er veel minder zitplaatsen zijn dan vroeger. Door de normale rijen met stoelen te verwijderen, hoeven mensen elkaar ook niet op korte afstand te passeren.
Dit bijzondere theater is het tijdelijke thuishonk voor culturele gezelschappen en theater 't Pand en Peeriscoop. Deze theaters mochten door de coronaregels nog maar weinig bezoekers ontvangen. Theaterpand de Nieuwe Doelen biedt de ruimte die zij nodig hebben. Het pand stond leeg en met financiële steun van de gemeente is de Nieuwe Doelen nu coronaproof heropend.
Gorinchem blijft de kosten van het theater tot de zomer van 2021 betalen.
De zaal van theater de Nieuwe Doelen vol met kringloopmeubels: