nieuws

Vanaf vandaag strenger coronabeleid: na middernacht kom je de kroeg niet meer in

Archieffoto (Pixabay)
Archieffoto (Pixabay)
In de Randstad gelden vanaf zondag 18.00 uur strengere maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Horecagelegenheden mogen vanaf middernacht geen nieuwe gasten meer binnenlaten en moeten om 01.00 uur sluiten.
De maximale omvang van groepen gaat terug van honderd naar vijftig. Voor uitvaarten, demonstraties, scholen en religieuze bijeenkomsten wordt een uitzondering gemaakt.
De maatregelen gelden voor de veiligheidsregio's Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Amsterdam-Amstelland, Utrecht, Kennemerland en Hollands-Midden. In deze zes regio's nam het aantal besmettingen de afgelopen tijd snel toe. De regio Zuid-Holland-Zuid blijft vooralsnog buiten schot.
Naast de maatregelen, die premier Rutte en minister De Jonge vrijdag op een persconferentie aankondigden, voeren de regio's ook zelf ingrepen door. Rotterdam-Rijnmond gaat bijvoorbeeld scherper handhaven. Dat gebeurt onder meer op markten en op plaatsen waar veel jongeren samenkomen. De mondkapjesplicht in drukke delen van Rotterdam komt niet terug. "Maar ik sluit niet uit dat we die weer gaan instellen", heeft burgemeester Aboutaleb gezegd.
Lees meer: Aboutaleb: Deze maatregelen gaan vanaf zondag gelden in de regio Rotterdam-Rijnmond