nieuws

Schiedamse burgemeester Lamers sluit illegaal bordeel aan de Parkweg

Het pand in de Nieuwstraat dat in april werd gesloten | Archieffoto
Het pand in de Nieuwstraat dat in april werd gesloten | Archieffoto
Burgemeester Cor Lamers van Schiedam heeft zaterdag een pand aan de Parkweg gesloten, omdat er een illegaal seksbedrijf gevestigd zou zijn. In het pand werden twee sekswerkers aangetroffen.
Of er aanhoudingen zijn verricht, kunnen de gemeente en politie niet zeggen. De aangetroffen sekswerkers zijn mogelijk slachtoffers van mensenhandel. Bij de controle was een speciaal mensenhandelteam betrokken, het AVIM.
Handhaving en politie namen een kijkje in het pand aan de Parkweg, nadat er advertenties op internet waren gevonden waarin seks werd aangeboden.
Het gaat om een spoedsluiting. Op een later tijdstip wordt bekeken hoe lang die gaat duren. Niemand mag de komende tijd in het pand komen.
Begin april sloot de burgemeester van Schiedam in de Nieuwstraat ook een pand, omdat daar een illegale seksinrichting zat. Volgens een woordvoerder is de gemeente Schiedam extra alert op mensenhandelpraktijken en illegale seksinrichtingen. "Wij handhaven daar actief op."Lees meer: Burgemeester sluit illegaal bordeel in Schiedam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl