nieuws

Aboutaleb over studenten die agenten bekogelden: 'Ben er diep verdrietig over'

Aboutaleb bedroefd over misdragingen studenten
Aboutaleb bedroefd over misdragingen studenten
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is bedroefd over het gedrag van ongeveer zestig studenten in zijn stad. Die hielden zaterdagavond een illegaal huisfeest dat uit de hand liep. Politieagenten werden bekogeld met vuilnis en blikjes toen ze het feest wilden beëindigen.
"Ik ga geen krachttermen gebruiken, maar ik ben er diep verdrietig over. Ze hebben zich misdragen," zei Aboutaleb maandagochtend.
Het feest was in een pand van het Rotterdams Studenten Corps aan de Oostzeedijk beneden. Zeker 55 studenten waren aanwezig. Toen agenten een kijkje gingen nemen, kregen ze van boven een lading huisafval over zich heen. Ze besloten daarop een zogeheten 'machtiging tot binnentreden' aan te vragen vanwege het vermoeden van een illegaal feest.
Op het moment dat meerdere eenheden naar binnen gingen, namen via de achterdeur volgens de politie zeker twintig jongeren de benen. Tientallen andere jongens en meiden probeerden zich te verbergen in kamers, bedden, wc's en badkamers. Naar verluidt waren ze vrijwel zonder uitzondering stomdronken. 36 studenten hebben een boete gekregen voor het overtreden van de coronaregels.
Lees meer: Rotterdamse studenten bekogelen agenten die optreden tegen illegaal huisfeest
De Rotterdamse burgemeester sprak afgelopen week nog met studentenverenigingen om het gedrag van studenten aan te pakken. Hij loofde een bedrag van 10 duizend euro uit voor het beste idee om studenten bewust te maken van het belang van de coronamaatregelen.