nieuws

Aboutaleb: bij volgende overtreding mogelijk geen publiek meer bij Feyenoord

Feyenoord-fans stonden of zaten dicht op elkaar bij het thuisduel met FC Twente. (VK Sportphoto - Yannick Verhoeven)
Feyenoord-fans stonden of zaten dicht op elkaar bij het thuisduel met FC Twente. (VK Sportphoto - Yannick Verhoeven)
Bij alle thuiswedstrijden van Feyenoord moeten er 25 beveiligers bij, die specifiek controleren op het houden van anderhalve meter afstand in de Kuip. Dat schrijft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in een brief aan de club. Gaat het weer mis, heeft dat mogelijk drastische gevolgen.
Volgens politie en gemeente werd er zondag tijdens Feyenoord-FC Twente onvoldoende afstand gehouden door de in de Kuip aanwezige supporters. Daarbij werd ook nog eens sfeer gemaakt en gezongen. "Gewoon je bek houden als je daar zit, naar die wedstrijd kijken en niet schreeuwen," zei een zichtbaar geërgerde Mark Rutte daarover al tegen RTL Nieuws.Lees meer: Rutte over juichende Feyenoord-supporters: 'Je moet gewoon je bek houden'
Feyenoord liet als reactie daarop al weten de frustratie van de premier te begrijpen en extra mensen in te gaan zetten.Lees meer: Feyenoord begrijpt frustratie premier en gaat extra mensen inzetten
Nu móét de club dus 25 stewards/beveiligers aan het oorspronkelijke team van 380 man toevoegen. Deze extra beveiligers moeten daarbij specifiek handhaven op de anderhalve meter afstand. De maatregel gaat bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegen ADO Den Haag, in.
Als supporters zich alsnog niet aan de regels houden, volgen er maatregelen. Aboutaleb overweegt dan nadrukkelijk om geen publiek meer toe te staan.