nieuws

Directeur over sluiting Museum Rotterdam: 'Dit is pure kapitaalvernietiging'

Paul van de Laar
Paul van de Laar
"Op deze manier bespaar je een dubbeltje om straks weer een euro uit te moeten geven. Dit is kapitaalvernietiging." Directeur Paul van de Laar heeft geen goed woord over voor het voorstel van cultuurwethouder Said Kasmi om Museum Rotterdam in het Timmerhuis te sluiten.
"Burgemeester Aboutaleb heeft eerder al gezegd dat een stad als Rotterdam toch écht een stedelijk museum nodig heeft", gaat Van de Laar verder. "En als de sluiting doorgaat dan moet je helemaal opnieuw beginnen. En dat kost een hoop geld. Kapitaalvernietiging dus."
Dinsdagmiddag werd duidelijk dat Kasmi het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur over het Museum Rotterdam overneemt. "Ik hoop nog altijd dat ik het verkeerd heb verstaan", gaat Van der Laar verder. "Maar het ziet er toch echt naar uit dat het op 1 december afgelopen is. En dat is nou geen nieuws waarmee de vlag uit kan."
Van de Laar klampt zich vast aan het feit dat het nog steeds gaat om een voorstel. "De raad moet zich er nog over uitspreken", zegt de directeur. "Maar als de coalitie mee stemt met het voorstel, en daar ziet het wel naar uit, dan is het straks gewoon klaar."
Lees meer: Cultuurwethouder - Museum Rotterdam moet weg uit Timmerhuis