nieuws

Acht coronabesmettingen onder personeel van Rotterdamse basisschool

OBS Het Landje aan de Schiedamsesingel in Rotterdam (Bron: Google Maps)
OBS Het Landje aan de Schiedamsesingel in Rotterdam (Bron: Google Maps)
Eén van de twee locaties van OBS Het Landje aan de Schiedamsesingel in Rotterdam is zeker tot en met maandag gesloten. Acht personeelsleden van de onderbouw zijn namelijk positief getest op het coronavirus. Daarom is het pand voor de onderbouw de komende dagen dicht.
"Het lijkt op een klein haardje", vertelt Dorieke Hammink, woordvoerder van Stichting BOOR waar basisschool Het Landje onder valt. Omdat de kans bestaat dat personeelsleden elkaar kunnen aansteken, is de school nu tijdelijk dicht.
Een kleuter en de moeder daarvan zijn besmet (geweest) met het coronavirus, zo bevestigt directeur Michelle Struick van Het Landje. Ze roept ouders op om contact op te nemen met de GGD als het kind klachten heeft.
De kinderen krijgen tot en met vrijdag onderwijs op afstand. De verwachting is dat de leerlingen vanaf maandag weer naar school kunnen.
Het Landje is niet de enige school die gesloten is vanwege het coronavirus. Dat geldt ook voor basisschool De Rank in Heerjansdam. Lees meer: School en ouderensoos gesloten na coronauitbraak in Heerjansdam