nieuws

Kaaiman in Dordtse achtertuin

Rob van der Graaf heeft een brilkaaiman in zijn achtertuin. Dat lijkt bijzonder, maar wie zijn woning en tuin in het Dordtse Land van Valk bezoekt, waant zich in een soort mini-dierentuin met papegaaien, stokstaartjes, vossen en zelfs een stinkdier.
Het gaat om een twintigtal diersoorten. Ranger Rob, zoals Van der Graaf genoemd wordt, runt een opvang voor exotische dieren die zijn verwaarloosd, afgedankt of gedumpt: "Gewone asiels en de dierenbescherming kunnen niets met deze dieren."

Hondenbrokken en ham

"Ik probeer ze een zo natuurlijk mogelijke omgeving en goede verzorging te geven", vertelt Rob. Daarbij krijgt hij hulp van zoon Finn (11), die net het stinkdier van ontbijt voorziet: "Hondenbrokken en ham. Vindt-ie lekker en is goed voor hem."
Tekst gaat door onder de foto
Finn van der Graaf - met stokstaartje - helpt vader Rob in zijn mini-dierentuin
De buren vinden het leuk, maar dat kan veranderen als de krokodil zijn volwassen lengte van twee meter bereikt... "Nee, dat gaat hier niet. Ook dat is een reden om naar een andere locatie te gaan", erkent Rob.
De opvang zit namelijk vol, terwijl hij een toestroom van uitheemse dieren verwacht: "De regelgeving in het land voor het houden van exotische dieren wordt aangescherpt. Wie van zijn dier af wil of er niet meer voor kan zorgen, mag het straks niet meer verkopen. Dan kom ik in beeld."

Open voor bezoek

Hij heeft al een locatie op het bedrijventerrein Dordtse Kil op het oog, maar staat open voor andere suggesties. Als zijn wens uitkomt, wil hij de opvang annex mini-dierentuin open stellen voor andere mensen.
Tekst gaat door onder de foto
Ranger Rob met papegaai Coco
"Denk aan ouderen, gezinnen met een smalle beurs. En voor mensen met een geestelijke beperking is het leuk om dieren te verzorgen, ermee te knuffelen."
Wie Ranger Rob kan helpen aan een locatie of financiële steun kan hem mailen: ravandergraaf@hotmail.com