nieuws

Zes medewerkers Albert Schweitzer Zwijndrecht besmet met corona na afscheidsfeest

Albert Schweitzer Ziekenhuis
Albert Schweitzer Ziekenhuis © Rick Huijzer
Zes personeelsleden van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht zijn besmet geraakt met het coronavirus. Waarschijnlijk hebben ze het virus opgelopen tijdens een afscheidsbijeenkomst van een afdeling die in maart werd gesloten.
Het ziekenhuispersoneel kreeg na de receptie klachten en is daarna positief getest op klachten. Er waren dertig medewerkers aanwezig, die voorheen betrokken waren bij de verpleegafdeling cardiologie/interne geneeskunde. Die afdeling is aan het begin van de corona-uitbraak gesloten en gaat niet meer open.
De besmette medewerkers zitten thuis. Bij cardiologie en interne geneeskunde is nu een flinke uitval van personeel terwijl er al relatief veel ziekmeldingen zijn.
Wie aanwezig was op de bijeenkomst moet zichzelf goed in de gaten houden, maar wordt niet getest. Personeel zonder klachten kan doorwerken op alle locaties van het Albert Schweitzer. Dat is in lijn met de richtlijnen van de Federatie Medisch Specialisten. Die adviseert ziekenhuizen onder meer over de omgang met coronabesmettingen van patiënten en medewerkers.
In het geval van besmette collega's kan personeel zonder klachten blijven werken. Wel moeten ze tot tien dagen na contact met een besmet persoon alert blijven op klachten.
De Raad van Bestuur van het ziekenhuis heeft per direct de versoepeling van de regels voor bijeenkomsten teruggedraaid. Het Albert Schweitzer laat weten dit incident aan te grijpen om ook "zelf nóg bewuster te zijn van de noodzaak van de maatregelen."