nieuws

De buitenkant kent iedereen, de binnenkant van het nieuwe Boijmans-depot zie je hier voor het eerst

De grote spiegelende 'bloempot' op het Rotterdamse Museumpark is al ver voor de opening een trekpleister. De officiële opening van het nieuwe Depot van museum Boijmans van Beuningen is pas in het najaar van 2021, maar dit weekend gaan de deuren open voor een sneak preview voor Rotterdammers.
Rijnmond mocht donderdag vast een kijkje nemen:
Het spiegelende depot is binnen onderverdeeld in verschillende lagen. Er zitten depots met ramen, er zijn presentatieruimtes, galeries, een restaurant en een atelier om kunst te kunnen restaureren.
Eerder mochten we al een kijkje nemen op het bijzondere dakterras van het depot, met speciaal gekweekte bomen vanwege de wind op die hoogte.
Lees meer: Dakbos op Depot Boijmans: op 35 meter hoogte en toch middenin het groen Nog voor de opening won het dak van het depot al de prijs voor mooiste dakterras van Nederland.
Een depot is de opslagruimte van een museum. Daarin wordt alle kunst bewaard die in het bezit is van het museum, maar waarvoor op dat moment bijvoorbeeld geen plek is in de zalen, of niet in goede staat is om tentoon te stellen, of niet in de huidige smaak valt. Depots zijn nooit toegankelijk voor publiek, het depot van Boijmans is het eerste ter wereld dat de deuren opent.