nieuws

Zeventig bekeuringen tijdens verkeerscontrole Maastunnel Rotterdam: 'De resultaten liegen er helaas niet om'

Maastunnel Rotterdam
Maastunnel Rotterdam © Rick Huijzer
De Rotterdamse verkeerspolitie heeft donderdagavond bij een grote verkeerscontrole zeventig bekeuringen uitgeschreven rond de Maastunnel. De overtredingen varieerden van rijden onder invloed van drank of drugs en op de brommer door de tunnel, tot rijden zonder gordel of met telefoon in de hand: "De resultaten liegen er wederom helaas niet om."
De politie zocht met behulp van de camera's die automatisch kentekenplaten herkennen aan weerszijden van de tunnel naar auto's waarmee mogelijk iets niet in orde was. Die werden aan de kant gezet en gecontroleerd. Verkeerde verlichting, te donkere ramen, valse kentekenplaten, te veel herrie, verlopen apk, gevaarlijk rijden en een bestuurder blies ruim dubbel de toegestane hoeveelheid ugl. Hij had zes biertje op volgens de agenten.
Drie voertuigen werden in beslag genomen en een automobilist moest zijn honkbalknuppel inleveren. De politie bekeurde veertien brommerrijders die de autotunnel namen.
"Wil je met blauwe verlichting rijden, dan moet je solliciteren bij de politie. Wil je over een autoweg rijden, koop dan een auto. Wil je bier drinken of een joint roken, blijf dan thuis en heb je geen rijbewijs, pak dan de fiets. Kortom: als je iets niet op orde hebt, zorg dan dat je het alsnog op orde krijgt", schrijft de politie op Facebook.