nieuws

Branders Zwemtocht stilgelegd, coronaregels niet nageleefd

De Branders Zwemtocht in Schiedam is in opdracht van de gemeente Schiedam stilgelegd. De coronamaatregelen werden onvoldoende gevolgd, stelt de gemeente.
Deelnemers aan de zwemtocht hielden zich niet aan de vereiste afstand van 1,5 meter. Dit ging bij het startvak aan de Buitenhavenweg mis. De gemeente Schiedam besloot daarom na het vertrek van de eerste groep deelnemers de zwemtocht stil te leggen.
"Bij de start van de eerste groep zwemmers bleek dat een groot deel van de deelnemers zich niet aan de maatregelen hield. Daarbij bleek de organisatie niet in staat een en ander te corrigeren en in goede banen te leiden," schrijft de gemeente Schiedam in een verklaring.

Voorbereiding

De organisatie had allerlei voorbereidingen getroffen om de tocht, ondanks corona, wel door te kunnen laten gaan. Zo stonden overal hekken en was de prijsuitreiking op voorhand al geschrapt.
Ook werd bij het betreden van het terrein bij alle deelnemers de lichaamstemperatuur gemeten. Alleen bij een temperatuur onder de 38 graden Celsius mocht worden deelgenomen.
De Branders Zwemtocht is een jaarlijks evenement. De deelnemers zwemmen dwars door de Schiedamse binnenstad en halen geld op voor onderzoek naar spierziektes.
Een verslag van de Branders Zwemtocht van Jan Willem de Boer/JWTV.
De editie van dit jaar begon om 10.30 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl