nieuws

Vijf verdachten nieuwjaarsnacht zaterdag al voor de rechter

09-01-rechter.cropresize.1.jpg
09-01-rechter.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Vijf personen die rond de nieuwjaarsnacht zijn aangehouden, komen zaterdag al voor de rechter in Rotterdam. Dat heeft OM vrijdag bekendgemaakt.
Een wordt ervan verdacht opzettelijk lichamelijk letsel te hebben willen toe brengen aan een ME'er door vuurwerk naar hem te gooien. Twee zouden een agent of een beveiliger hebben beledigd en bedreigd en een vierde zou stenen naar een gebouw hebben gegooid. De vijfde verdachte persoon wilde met een vals paspoort Nederland verlaten.
Rotterdam is een van de van de vier grote steden waar dit zogenaamde supersnelrecht wordt toegepast. In Amsterdam, Den Haag en Utrecht komen de nieuwjaarshooligans pas maandag voor de rechter. Het OM in Rotterdam heeft op nieuwjaarsdag gewerkt om de zaken voor te bereiden.
In totaal verrichtte de politie in de regio Rotterdam 157 arrestaties, vooral voor geweldpleging, illegaal vuurwerk en vernielingen. Vorig jaar waren dat er 86. Toen kregen twee arrestanten te maken met supersnelrecht.
Een van hen werd een boete van 150 euro opgelegd wegens bedreiging van een ME'er. Na het uit de hand gelopen strandfeest in Hoek van Holland is besloten strenger op te treden bij verstoringen van de openbare orde en
gewelddadigheden.