nieuws

Fraser na PEC Zwolle-Sparta (4-0): 'Er is teleurstelling, geen irritatie'

Henk Fraser zag Sparta met 4-0 hard onderuit gaan bij PEC Zwolle. De trainer van de Kasteelclub irriteerde zich aan 'bepalende spelers', die moeten aangeven hoe Sparta aan de wedstrijd moet beginnen. Ook stoorde hij zich hoe de Rotterdammers de vierde goal tegen kregen.
Voor Fraser was het sleutelmoment van de wedstrijd de rode kaart voor Mica Pinto vanwege hands: "De penalty is voor ons bepalend geweest", zegt Fraser. "In de wedstrijd dacht ik eerlijk gezegd dat het honderd procent zeker een strafschop was. Als ik de beelden zie, dan krijg je de discussie of het de schouder of de arm is." Lees meer: Sparta met tien man kansloos onderuit in Zwolle (4-0)
Sparta speelde voor de rust een behoorlijke wedstrijd, vindt Fraser. Maar hij ziet ook een zwak punt bij zijn ploeg. Fraser merkte dat de tegengoals uit hoekschoppen vloeiden. De strafschop van PEC kwam namelijk ook voort uit een corner. "Vooraf hadden we aangegeven dat Clint Leemans een goede trap heeft. Ondanks dat, gebeurt het toch. Dat is een verbeterpunt."

'Geen irritatie'

Na drie wedstrijden in de eredivisie staat Sparta (gedeeld) laatste met nul punten en nul goals. Fraser raakt zeker niet in paniek.
Er is teleurstelling, maar geen irritatie of een andere vorm van negatieve emotie.
Henk Fraser
Hij benadrukt het zware programma van Sparta aan het begin van het eredivisieseizoen. Zo hebben de Rotterdammers nu al Ajax en Vitesse gehad. De komende twee speelronden wachten AZ (thuis) en Feyenoord (uit).
"Waar we rekening mee moeten houden, is dat we de achterstand, die we hebben opgelopen, goed moeten gaan maken", zegt Fraser. "Dat we dit kunnen, dat staat voor mij buiten kijf. Daarom is er teleurstelling, maar is er geen irritatie of een andere vorm van negatieve emotie."
Kijk hierboven naar het volledige interview van verslaggever Sinclair Bischop met trainer Henk Fraser na PEC Zwolle-Sparta (4-0).