nieuws

Mondkapjesadvies voor hele regio Rotterdam-Rijnmond en in alle publieke binnenruimtes

In alle gemeentes die vallen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) gaat vanaf dinsdagavond een dringend advies gelden om mondkapjes te dragen in de publieke binnenruimtes. Daarmee breidt de Veiligheidsregio het advies van premier Rutte maandagavond fors uit.
Rutte maakte aan het begin van de avond in een speciaal ingelaste persconferentie bekend dat eigenaren van winkels het advies krijgen om het dragen van mondkapjes bij de klant te stimuleren. "Verplichten kan niet, maar een winkelier kan een klant die geen mondkapje draagt wel weigeren", zei hij.
Vier veiligheidsregio's, waaronder Rotterdam-Rijnmond, vinden dat niet ver genoeg gaan. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zei na het beraad van alle veiligheidsregio's dat maandagmiddag plaatsvond: "Wij verzoeken instellingen, detailhandel en horeca om de draagplicht op te gaan nemen in het deurbeleid. Daarnaast adviseren wij mensen in contactberoepen om mondkapjes te gaan dragen." Lees meer: Nieuwe coronamaatregelen mondkapjes in winkels Rotterdam
Halsema voegde toe dat ze ook sprak namens de regio's Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Brabant Zuidoost. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft dit maandagavond bevestigd.
De voorzitters van de veiligheidsregio's, in onze regio burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, breiden dus het aantal sectoren en het aantal gemeentes (15 in onze regio) waar het advies voor het dragen van mondkapjes gaat gelden uit en ze voegt de contactberoepen toe.
Burgemeester Halsema over het mondkapjesadvies dat ook in de regio Rotterdam-Rijnmond gaat gelden. Tekst loopt door onder fragment
De maatregelen gelden vanaf dinsdag 18:00 uur en gaan voorlopig voor drie weken gelden. Daarna worden de effecten ervan geëvalueerd.

Burgemeester Aboutaleb namens de Veiligheidsregio bij Radio Rijnmond

Burgemeester Aboutaleb licht dinsdagochtend rond 08:30 uur in het ochtendprogramma van Radio Rijnmond toe wat de aangescherpte coronamaatregelen inhouden.