nieuws

UPDATE: Man in Alblasserdam na uren bevrijd uit kruipruimte

In Alblasserdam hebben de hulpdiensten een man bevrijd die urenlang vast heeft gezet in een kruipruimte. Daarvoor is een gat gegraven onder de fundering van het huis door.
"De vloer in de kruipruimte werd opgehoogd met zand", zegt Eddy van Well van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. "Daarbij is de man klem komen te zitten. Hij lag met zijn buik op het zand en zat klem met zijn rug tegen de fundering. Vanuit die positie was het niet mogelijk om hem er aan zijn benen uit te trekken."
Lees meer: Bouwvakker na uren bevrijd uit kruipruimte - Nu eerst even een colaatje
De brandweer schakelde een gespecialiseerd team uit Alphen aan den Rijn in om de man uit de kruipruimte te krijgen. Ook heeft de aannemer een zandzuiger gestuurd, om het zand weg te halen. Zelfs het reddingsteam USAR, dat ingezet wordt bij binnenlandse en buitenlandse rampen, was ter plaatse.
"Er is een gat gegraven in de achtertuin", zegt Van Well. "Vervolgens zijn we onder de fundering doorgegaan en is het zang weggezogen."
Als alternatief plan lag materiaal klaar om de vloer open te breken. Dat was niet nodig. De man is nagekeken door ambulancepersoneel.