nieuws

Politie pakt jonge dealers op voor mishandeling van man die hen filmde

Archieffoto
Archieffoto
De Rotterdamse politie heeft twee verdachten gearresteerd voor de mishandeling van een man in de Oostervantstraat. Het slachtoffer had hen in juli aangesproken op dealen in de wijk en daar een filmpje van gemaakt.
De dealers pikten dat niet en wilden dat de man de beelden van zijn telefoon zou verwijderen. Toen hij dat weigerde, sloten ze hem in en probeerden zijn toestel te bemachtigen.
De man pakte een van de jongens op en wierp hem op straat. Kort daarna belandde hij zelf ook op de keien, kreeg hij trappen tegen zijn hoofd en verloor het bewustzijn.
Omstanders grepen in en belden een ambulance. In het ziekenhuis bleek het jukbeen van de man gebroken en moest zijn voorhoofd worden gehecht.
De dealers gingen er vandoor. Met behulp van camerabeelden konden ze worden opgespoord. Het gaat om een 17-jarige Spijkenisser en een 18-jarige Rotterdammer.
De jongens, die vrijdag werden gearresteerd, zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat ze veertien dagen langer in de cel blijven.