nieuws

80 procent van bezwaarmakers tegen parkeerboetes Rotterdam krijgt gelijk

parkeerautomaat
parkeerautomaat © Rick Huijzer
In 2020 is tot nu toe ruim 36 duizend keer bezwaar ingediend tegen parkeerboetes in Rotterdam. Dat is 18 procent van het totaal aantal uitgeschreven parkeerboetes. 80 procent van die 36 duizend bezwaren is toegekend; vier op de vijf bezwaarmakers hoefden de parkeerboete dus niet te betalen.
Dat betekent dat dit jaar 28.800 parkeerboetes in Rotterdam onterecht blijken te zijn uitgedeeld. Bij een naheffing van 64,50 euro gaat het om een bedrag van in totaal 1.857.600 euro dat de gemeente misloopt.
Omdat de gemeente Rotterdam niet registreert wat de redenen van die bezwaren zijn, is niet duidelijk waar het misgaat, zegt wethouder Judith Bokhove van verkeer in antwoord op vragen van de partij Denk.
Het kan te maken hebben met de tijd die nodig is om na het parkeren naar een parkeerautomaat te lopen, of een parkeer-app aan te zetten. Daarmee wordt tijdens het controleren met de scanauto's al wel rekening gehouden, zegt Bokhove.
De gemeente onderzoekt nu of die tijd in het geval van betalen bij een parkeerautomaat iets kan worden verruimd, om te kijken of dat ervoor zorgt dat er minder bezwaren komen.
Betalen voor parkeren in Rotterdam gaat al voor 80 procent via een parkeer-app.