nieuws

Rotterdamse rapper Blacka komt op vrije voeten

Archieffoto
Archieffoto
Rapper Blacka mag vanaf 1 oktober zijn proces in vrijheid afwachten. Dat meldt het OM Den Haag. De 17-jarige Rotterdammer werd in augustus aangehouden in het onderzoek naar de fatale steekpartij in Scheveningen. Hij zat sindsdien vast.
Volgens het OM weegt 'zijn persoonlijk belang op het moment zwaarder dan het belang van strafvordering'.

Neergestoken

De rapper werd als derde aangehouden in de zaak rondom de steekpartij op de Scheveningse Pier, waarbij een 19-jarige Rotterdammer om het leven kwam. Twee 20-jarigen uit Amsterdam werden al eerder aangehouden. Begin september werd een vierde verdachte aangehouden; een 19-jarige Rotterdammer. Hij zat op dat moment al vast voor een ander incident.Lees meer: Zus van neergestoken 'Chuchu' (19): 'Hij was niet betrokken bij drillmuziek'
De steekpartij vond maandag 10 augustus plaats op de Scheveningse Pier. De 19-jarige Cennethson 'Chuchu' Janga werd bij de ingang van de Pier in zijn hartstreek gestoken en overleed korte tijd later.Lees meer: Rotterdammer Blacka (17) aangehouden in onderzoek naar fatale steekpartij Scheveningen

Excuses

Blacka bood vorige maand via Instagram zijn excuses aan en betuigde spijt voor de dodelijke steekpartij. "De hoeveelheid pijn en spijt waaronder ik op dit moment lijd, gaat niemand begrijpen, maar de pijn die de familie doorstaat is niet eens voor te stellen. Onze Chuchu is er niet meer en dat heeft mijn hart gebroken."
"Spijt komt inderdaad achteraf, maar het spijt mij echt", schreef Blacka. "Ik ben daarom nu ook mans genoeg om mijn excuses hiervoor aan te bieden en hier open over te zijn."
Lees meer: Rotterdamse rapper betuigt spijt na dodelijke steekpartij Scheveningen: 'Mensenlevens gaan kapot'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl