nieuws

Rotterdammer vecht met succes gebiedsverbod aan

ROTTERDAM - Een 19-jarige Rotterdamer heeft met succes een gebiedsverbod aangevochten. De man mocht van de gemeente Rotterdam vanaf oudejaarsdag vier uur niet in het centrum van Rotterdam komen.
Hij kreeg het verbod naar aanleiding van de rellen tijdens het strandfeest in Hoek van Holland afgelopen augustus. Volgens de gemeente zou hij op beelden van de rellen te zien zijn. De man pikte het opgelegde verbod niet omdat hij naar eigen zeggen niets verkeerd heeft gedaan tijdens de rellen. Bovendien moet zijn zaak nog voor de rechter komen en is hij nog slechts verdachte.
De gemeente Rotterdam heeft enkele tientallen gebiedsverboden opgelegd voor oudejaarsdag en avond. Deze man is de enige die het heeft aangevochten.
Donderdagavond om zeven uur begint op de Boompjes het nieuwjaarsfeest. Feestgangers kunnen alleen door de afzettingen met kaarten en identiteitsbewijzen.Met de ellende van Hoek van Holland nog in het achterhoofd, doet Rotterdam er alles aan om het vanavond goed te laten verlopen. Er worden 1100 agenten ingezet en er wordt snelrecht toegepast om wetsovertreders onmiddellijk te bestraffen.
foto: Peter Bezemer