nieuws

Feyenoorder Berghuis wel en Leroy Fer niet bij Oranje

Steven Berghuis bij Oranje
Steven Berghuis bij Oranje © Yannick Verhoeven (VK Sportphoto
Steven Berghuis is als enige Feyenoorder opgeroepen door de nieuwe bondscoach Frank de Boer voor de komende interlandperiode. Leroy Fer, die wel in de voorselectie zat, is afgevallen.
Berghuis zat begin september niet bij de selectie van het Nederlands elftal, maar is door de kersverse bondscoach Frank de Boer wel opgenomen in zijn eerste 25-koppige selectie voor de komende break.
Nederland speelt op 7 oktober in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Mexico. Op 11 en 14 oktober speelt Oranje voor de Nations League. Op zaterdag 11 oktober bij Bosnië en Herzegovina en vier dagen later in en tegen Italië.
Naast Steven Berghuis zijn ook de oud-Feyenoorders Wijnaldum, De Vrij en Aké opgeroepen door de Boer. Ook de voormalig Spartanen De Roon, Dumfries en Strootman zitten in de 25-koppige selectie.
Feyenoorder Justin Bijlow is opgeroepen voor Jong Oranje, dat op jacht gaat naar een Ek-ticket. Spartaan Harroui zit er ook weer bij. Verder zijn de regiospelers Danilho Doekhi, Sherel Floranus en Noa lang. Schiedammer Joshua Zirkzee zit voor het eerst bij het elftal van Erwin van der Looi.