nieuws

Breien en koffie malen: een kneuterig 2010

ROTTERDAM - Breien, koffie malen en genieten van je vrije tijd. Volgens trendwatcher Richard Lamb maakt de huislijkheid een come-back in 2010.
We moeten de depressie van de crisis namelijk het hoofd bieden.
"De koffiepads en cups zijn te duur, we gaan weer koffiebonen malen", zegt trenddeskundige Lamb als hij voor TV Rijnmond zijn licht op het nieuwe jaar laat schijnen.
Toch is er ook ruimte voor vernieuwing. Zo komen er spelletjes op de markt waarmee je met je eigen hersengolven bijvoorbeeld een balletje kunt laten bewegen. Was 2009 nog het jaar van de vaccinatie, in 2010 doet een nieuwe techniek zijn intrede: de medische tatoeage. "De wetenschap heeft al onderzoek gedaan naar het injecteren in de huid met een tatoeage-pen. Het blijkt dat je dan veel sneller antistoffen aanmaakt", aldus Lamb.
Verder maken edelstenen plaats voor parels, de wonderbra voor de opblaasbare push-up en de rubberen armbandjes voor zogenoemde survival bracelets van parachute koord.
En dan krijgen we ook nog te maken te maken met het zogeheten ‘Dilemma van Duurzaamheid'. Volgens Lamb wordt de verduurzaming van de maatschappij onbetaalbaar door alle heffingen op producten en diensten.
Kijk hieronder naar de trends voor 2010 volgens trendwatcher Richard Lamb.